Projektit

YHTYEET:

Aoide on nelihenkinen yhtye, jossa soivat suomalaiselle kansanmusiikille perinteiset ja modernit instrumentit. Aoiden musiikissa aika sekoittuu, pysähtyy ja joustaa, kun yhtye syventyy ja heittäytyy ikiaikaisen improvisaation lähteille. Soiva lopputulos on vanhaa ja uutta, pehmeää ja kovaa, hurjaa ja tyyntä, paikallaan ja jatkuvassa liikkeessä.

Uushelsinkiläisen Aoiden musiikki syntyy läsnäolevasta ryhmäimprovisaatiosta ja suomalais-ugrilaisista kansanmusiikkiperinteistä. Helmi Levyt julkaisi Aoiden debyyttilevyn syksyllä 2020.

Heli Hartikainen – puhaltimet
Minttu Hellstén – ääni
Essi Hirvonen – kontrabasso
Jenni Venäläinen – kantele


TANSSITEATTERI:

Tanssiteatteri Auraco:
Hartikainen toimii muusikkona ja esiintyjänä Tuntu (2017), Miksi Mix (2020) ja AINUT (2021-) -tanssiteoksissa. Miksi Mix:iin Hartikainen on tehnyt myös sävellykset ja äänisuunnittelun.


PERFORMANSSITAIDE:

Hartikainen on vuodesta 2018 toiminut tulisaksofonistina Tuliteatteri Tulikansassa ja Maria Baric Companyssa. Hartikainen oli Maria Baric Companyn mukana mm. Helsingin uuden vuoden juhlassa Senaatintorilla uutena vuotena 2018. 

mariabariccompany1pic: Sampsa Kares

Peloton -kollektiivi:
Dance Like A MoFo


LEVYTYKSET:

Aoide – I (Helmi Levyt 2020)

Minimalistista, avantgardistista taidefolkia. Aoide hyödyntää musiikissaan perinteistä melodiikkaa tuoden sen improvisaation kautta tähän päivään ja hetkeen.

Sibelius Academy Folk Big Band – Katrilli toisesta elämästä
(Siba Records 2019)

Lähes neljästäkymmenestä huippumuusikosta koostuvan kansansoitinorkesterin säkenöivät sointivärit ja vastustamaton svengi tempaavat mukaansa ja kuljettavat kuulijan perinteisestä kantelepolkasta monikerroksisten äänimaisemien kautta hypnoottiseen rocksamanismiin.

Museum of Impossible Forms – thinking sound
(Impossible Reader 2019)

Kokeellisen vapaan improvisaation radikaali vinyylijulkaisu.

Project Vainiolla Ensemble – Suruvesi (Vainiolla Sounds 2018)

Project Vainiolla Ensemblen Suruvesi-albumi tutkii itkuvirsien ja preparoidun pianon mahdollisuuksia. Albumilla kohtaavat itkuvirsien runollinen kieli ja kaihoisat melodiat, akustiset ja elektroniset soittimet sekä pellolla ja metsässä äänitetyt improvisoidut äänimaisemat.